Kees Kooijmans nieuwe directeur ZiN Groep

Kees Kooijmans is per 1 april 2023 aangesteld als nieuwe directeur van ZiN Groep, waar hij het stokje overneemt van Willem van der Weel. Daarmee wordt Kees eindverantwoordelijk voor alle bedrijven die onder ZiN Groep vallen: ZiN Wabo, ZiN Kwaliteitsborging, ZiN Academy en ZiN Coöperatie. Kees is afkomstig van The New Crew, waar hij operationeel directeur was. Willem blijft betrokken als aandeelhouder, maar draagt al zijn taken over aan Kees.

Willem: “De afgelopen jaren heb ik met enorm veel plezier gewerkt om ZiN Wabo en ZiN Kwaliteitsborging te brengen tot waar het nu is, maar om verdere groei te realiseren, is het goed als iemand met een frisse blik de organisatie gaat leiden. Ik heb veel goede gesprekken met Kees gevoerd en ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste man is. We gaan een hele mooie tijd tegemoet.”

Wil je meer weten over Kees? We interviewden de kersverse directeur om hem beter te leren kennen. Je leest zijn verhaal hieronder!

Kees, kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Kees Kooijmans, ik ben 55 jaar en geboren en getogen in Amersfoort. Hier woon ik met mijn vrouw en 3 kinderen. Twee zoons van 16 en 17 jaar en een dochter van 20 jaar oud. In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets. Ook ben ik betrokken als trainer en coach bij de sport van mijn kinderen. Mijn zoons voetballen en mijn dochter speelt hockey. Inmiddels zijn ze wat ouder en pikken ze op het veld niet alles meer wat hun vader zegt, haha.

Je hebt inmiddels afscheid genomen bij The New Crew, waar je operationeel directeur was. Kun je ons in het kort vertellen over jouw professionele loopbaan tot dusver?

Zeker. Het grootste gedeelte van mijn carrière heb ik bij EIFFEL gewerkt. EIFFEL biedt consultancy en interim oplossingen voor bedrijven binnen finance, legal en data. In 15 jaar tijd heb ik daar verschillende functies bekleed. Ik was onder meer verantwoordelijk voor gemeenten die klant bij ons waren en binnen deze rol heb ik veel gedaan binnen gebiedsontwikkeling. In mijn laatste jaren bij EIFFEL was ik eindverantwoordelijk voor de profit kant van de organisatie.

The New Crew, wat destijds nog Studelta heette, kende ik als klant van EIFFEL. The New Crew helpt de jongste generatie bij de start van hun loopbaan in maatschappelijke functies. Zij vroegen mij in 2020 te helpen bij de ontwikkeling van het nieuwe merk. Samen met het managementteam hebben we het bedrijf onder de nieuwe naam opnieuw in de markt gezet, waardoor we de doelgroep ‘generatie Z’ veel beter aanspreken.  

Je hebt ontzettend veel ervaring en al veel meegemaakt in je carrière. Wat zie je als de grootste uitdaging bij ZiN?

Ik ben heel blij dat de definitieve datum van de inwerkingtreding van de wet nu bekend is. Voor ZiN Wabo betekent dit dat de verantwoordelijkheden die nu bij de gemeente liggen, door ons opgepakt gaan worden. Daar zullen we op in gaan spelen. Ik vind het gaaf om te zien dat ZiN KB al lange tijd bezig is met de Wkb. Daar staat alles in de startblokken voor het moment dat de wet ingaat en tot die tijd blijven we opdrachtgevers begeleiden in proefprojecten. Daarnaast ligt er mede dankzij de ZiN Academy een mooie kans om ons te profileren als kennisorganisatie. Vanuit die kennis gaan we onze oplossingen richting de markt verder uitrollen.

Tenslotte: wat is het eerste dat je gaat doen als je start bij ZiN?
Mijn nieuwe collega’s goed leren kennen. Ik vind het belangrijk dat iedereen gelukkig is op de werkvloer, als basis om onze doelstellingen te realiseren. Ik kijk er enorm naar uit.

Kees Kooijmans is de nieuwe directeur van ZiN Groep en neemt het stokje over van Willem van der Weel.