Wkb: Hoe word je als zelfstandige een kwaliteitsborger?

Zodra de Wkb van start gaat is er méér dan voldoende werk voor bouwkundigen op het gebied van kwaliteitsborging. Veel zelfstandige bouwkundigen zien dat ook en willen zich daar nu al op voorbereiden. Maar hoe zorg je er als zelfstandige voor dat je straks klaar bent voor kwaliteitsborging?

Als bouwkundigen zichzelf willen ontwikkelen tot kwaliteitsborger dan komt daar meer bij kijken dan een inhoudelijke bijscholing. Zoveel meer dat het (bijna) niet mogelijk is om als zelfstandige te opereren in deze markt. 

Steeds meer zelfstandigen kiezen er daarom voor om niet alleen maar juist sámen deze horde te nemen. Door slimme samenwerkingen onderling wordt het veel makkelijker om kwaliteitsborger te worden. Daarbij blijft de zelfstandigheid helemaal behouden!

Een voorbeeld van zo’n samenwerking is ZiN Coöperatie. Zelfstandigen die toetreden kunnen makkelijk deelnemen aan opleidingen om kwaliteitsborger te worden. Daarbij worden zij uitgerust met de juiste hardware, software en certificaten en kunnen zij al Wkb proefprojecten doen. Zo wordt nu al praktijkervaring opgedaan. Dat is nog eens slim ondernemerschap!

Ben je ook benieuwd? Kijk voor meer informatie op www.zincooperatie.nl

Publicatie